panathinaikinm.gr
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

Παρεμβάσεις  για το προσφυγικό  26/01 - 10/02

#RefugeeCrisis

Φίλες και φίλοι,

Οι συνεχείς εξελίξεις στο προσφυγικό ζήτημα απαιτούν άμεση ανταπόκριση σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Οι αποκαλύψεις για τα σωσίβια του θανάτου που κατασκευάζονται στα τουρκικά παράλια καθώς και για τα δέκα χιλιάδες εξαφανισμένα προσφυγόπουλα σε ευρωπαϊκό έδαφος κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου σε όλους μας. Είναι ώρα να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του, η Ευρωπαϊκή Ένωση, η ελληνική κυβέρνηση και κυρίως η Τουρκία.

Απαιτούμε με κάθε τρόπο την εντατικοποίηση των πιέσεων και του ελέγχου προς την Τουρκία με σκοπό την άμεση τήρηση των δεσμεύσεων που ανέλαβε, για την ανάσχεση των ανεξέλεγκτων προσφυγικών ροών από το έδαφός της προς το Αιγαίο. Είναι χρέος μας, να προλάβουμε το χαμό περισσότερων ανθρώπων στη θάλασσα αλλά και να πιέσουμε για τη μεγαλύτερη οικονομική ενίσχυση της Ελλάδας στο πλαίσιο του προσφυγικού ζητήματος.

Είναι αυτονόητο σε όλους εμάς τους Έλληνες, ότι έχουμε να κάνουμε με ανθρώπινες ψυχές, που ταλαιπωρούνται και έχουν δικαίωμα να ελπίζουν. Δεν χρειάζεται κανείς να μας το υπαγορεύσει και κανένα ακραίο μήνυμα είναι ικανό να μας πείσει για το αντίθετο. Στο δικό μου προσωπικό απολογισμό βαραίνει μία ατράνταχτη διαπίστωση περισσότερο από ο,τιδήποτε άλλο: Το γεγονός ότι η ελληνική κοινωνία έχει σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Έχει αποδείξει επανειλημμένως και με ποικίλους τρόπους το ανθρώπινο πρόσωπό της στο δράμα των εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων, που αναζητούν μία καλύτερη τύχη στην Ευρώπη.


Παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο για κέντρα καταγραφής προσφύγων και εκτός ευρωπαϊκού εδάφουςΕρώτηση προς την Επιτροπή για άμεση διαθεσιμότητα κονδυλίων στην Ελλάδα για το προσφυγικό

Είναι γεγονός ότι οι ανεξέλεγκτες προσφυγικές ροές προς την Ευρώπη καθιστούν ιδιαίτερα δυσχερή την ακριβή αποτίμηση του κόστους, που αυτές συνεπάγονται για τα κράτη-μέλη της πρώτης γραμμής, όπως η Ελλάδα, η οποία μόλις το 2015 υποδέχτηκε περίπου 850.000 πρόσφυγες. Προς το παρόν, τα εγκεκριμένα κονδύλια για την Ελλάδα από τα κοινοτικά ταμεία ανέρχονται στα 475 εκατομμύρια ευρώ σε βάθος επταετίας (περίοδος 2014-2020).Ερώτηση προς την Επιτροπή για ενίσχυση του μηχανισμού επανεγκατάστασης από την Τουρκία


Παρέμβαση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για  τις 10.000 εξαφανίσεις ανήλικων προσφύγων στην ΕΕ


Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία της Europol, παραπάνω από 10.000 προσφυγόπουλα έχουν εξαφανιστεί, αφότου έφτασαν στην Ευρώπη, με τις ευρωπαϊκές αρχές να διατυπώνουν φόβους ότι πολλά από αυτά τα παιδιά μπορεί να έχουν πέσει θύματα εκμετάλλευσης, ιδίως σεξουαλικής, από δίκτυα οργανωμένου εγκλήματος διακίνησης ανθρώπων  (trafficking) και εμπορίας οργάνων.


Γραπτή Κοινοβουλευτική ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να εντοπιστούν οι ευθύνες της Τουρκίας για το χαμό χιλιάδων ψυχών στο Αιγαίο
Καταπολέμηση των εγκληματικών δικτύων διακινητών προσφύγων και μεταναστών


Παρέμβαση για τις Ευρωπαϊκές πολιτικές για τις γυναίκες πρόσφυγες

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία οι γυναίκες πρόσφυγες αποτελούν την πλειονότητα των αιτούντων άσυλο παγκοσμίως. Από αυτές ένα ποσοστό 40% έχουν δεχτεί κάποιας μορφής βία.

Παρέμβαση με ερώτηση στην Επιτροπή για την απειλή εγκλωβισμού προσφύγων στην Ελλάδα


Λέσβος, Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015. Ένα δελφίνι πηδά μπροστά από μια σχεδία, πάνω στην οποία βρίσκονται Σύροι πρόσφυγες και περνούν από την Τουρκία στη Λέσβο. φωτογραφία του Γιάννη Μπεχράκη - REUTERS
altΥΓ: Σας ευχαριστώ θερμά για τη μέχρι τώρα ανταπόκρισή σας και θα περιμένω εκ νέου τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Ελίζα Βόζεμπεργκ – Βρυωνίδη
Ευρωβουλευτής ΝΔ – ΕPP GROUP

Αντιπρόεδρος της Ομάδας Εργασίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕΛΚ) για θέματα Νομικών και Εσωτερικών Υποθέσεων.
Μέλος των Επιτροπών Μεταφορών και Τουρισμού (ΤRΑΝ),  Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών  Υποθέσεων (LIBE),  Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ισότητας των Φύλων (FEMM) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Μέλος της Αντιπροσωπείας στη Μικτή Κοινοβουλευτική Επιτροπή ΕΕ/ Τουρκίας και της Αντιπροσωπείας για τις σχέσεις με τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας.

 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Με αφορμή την 8η Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων κ. Βάσω Κόλλια έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Περισσότερα...
 

Σχέσεις εξάρτησης, η αγάπη που γίνεται φυλακή και η «αποφυλάκιση»

Ο καθένας επιδιώκει σχέση και προχωράει με τον άλλον, ανιχνεύοντας τον τρόπο που προσλαμβάνει την αγάπη και τις εκφράσεις της αγάπης του. Προσδοκεί να δημιουργήσει δέσμευση σε αυτό το πλαίσιο, όπου το βαθύτερο ενδιαφέρον του ενός προς τον άλλον είναι το επίκεντρο. Χτίζεται μαζί, ένα ευρύ φάσμα αλληλεξάρτησης, σπίτι, ασφάλεια, ίσως και παιδιά, οικογενειακές υποχρεώσεις, σχέσεις με γονείς, οικονομικά, κοινωνικές σχέσεις και θέση κλπ.
Περισσότερα...
 

Μια χαρά και ένα βάρος

Πολλοί νέοι άνθρωποι λόγω της οικονομικής κρίσης βρίσκονται μπροστά στη πρόκληση να ξαναγυρίσουν στο πατρικό τους και να κατοικίσουν με τους γονείς τους.
Η οικονομική δυσπραγία, ειδικά για τους άγαμους νέους φέρνει μπροστά ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Ο μαμάδες κάνουν κρυφή η φανερή χαρά, οι οικονομικοί όροι βελτιώνονται. Όμως είναι έτσι απλό η είναι ένα δύσκολο πρόβλημα.
Περισσότερα...
 

Που πήγαν οι γυναίκες;

Πού πήγαν οι γυναίκες;
της Ευγενίας Τσουμάνη-Σπέντζα τ. Βουλευτού Επικρατείας Ν.Δ. Γραμματέως Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης της Ν.Δ.

Η νέα Κυβέρνηση έχει αναμφίβολα μπροστά της ένα δύσβατο δρόμο προκειμένου να συνεχιστεί η κατά το δυνατόν ομαλότερη δημοσιονομική προσαρμογή, να ξαναπάρει μπρος η οικονομία και να ανακουφιστούν οι πιο αδύναμοι συμπολίτες μας. Ευχή όλων μας είναι να ανταποκριθεί στο δύσκολο έργο της με επιτυχία.
Περισσότερα...
 
Σελίδα 1 από 3

Επισκεπτες online

Έχουμε 18 επισκέπτες συνδεδεμένους

Μουσειο Μαραθωνιου Δρομου

Διαφήμιση

Νεα

Εκδηλωσεις

<<  Οκτώβριος 2017  >>
 Δε  Τρ  Τε  Πε  Πα  Σα  Κυ 
        1
  2  3  4  5  6  7  8
  9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

Εισοδος Χρηστη

Newsletter

Ενημερωθείτε άμεσα για διάφορα θέματα με την εγγραφή σας στο Newsletter μας.
Είστε εδώ: Αρχική ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΑΡΘΡΑ

Στοιχεια Επικοινωνιας

Γραμμή SOS και πληροφοριών
6940706767

Ψυχολογική υποστήριξη 6940706767
psychology@panathinaikinm.gr

Νομική υποστήριξη
legalaid@panathinaikinm.gr

Διοικητικό συμβούλιο 2294094646
info@panathinaikinm.gr