panathinaikinm.gr
Ενδιαφέροντα

ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

ΠΡΩΗΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΝ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ

Τετάρτη 1/7/2015

  • ΑΝΝΑ ΚΑΡΑΜΑΝΟΥ
  • ΒΑΣΩ ΚΟΛΛΙΑ
  • ΖΕΤΤΑ Μ. ΜΑΚΡΗ
  • ΕΦΗ  ΜΠΕΚΟΥ
  • ΕΥΓΕΝΙΑ ΤΣΟΥΜΑΝΗ
Όλες εμείς, που διατελέσαμε διαχρονικά  Γενικές Γραμματείς Ισότητας των Φύλων, με διαφορετικές ιδεολογικές  αφετηρίες και πολιτικές απόψεις,  ενώνουμε σήμερα τη φωνή μας, μπροστά στην τραγική κατάσταση, που ανεύθυνες και μικροκομματικές πολιτικές έφεραν την πατρίδα μας και τους πολίτες μας.

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ  ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΕΘΝΙΚΑ ΑΣΦΑΛΗ ΧΩΡΟ, ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΑ ΑΝΗΚΕΙ  Η ΕΛΛΑΔΑ.

Η Ευρώπη των πολιτικών, κοινωνικών και ατομικών δικαιωμάτων, η Ευρώπη του διαφωτισμού, των αξιών της ελευθερίας, της ισότητας και της αλληλεγγύης είναι προϊόν και της ιστορικής απόφασης των λαών της, μετά τις καταστροφικές επιπτώσεις των παγκοσμίων πολέμων, να ζήσουν σε ένα σύγχρονο, ανεπτυγμένο  και ασφαλή κόσμο.
Σήμερα, λοιπόν, που ζούμε ώρες απόλυτης ανασφάλειας, οικονομικής καταστροφής, με τους πολίτες σε απόλυτη απόγνωση οφείλουμε να μην σιωπήσουμε.
Γνωρίζουμε μετά λόγου γνώσεως,  μέσα από την άσκηση των καθηκόντων μας, την καταλυτική συμβολή της Ευρώπης και της Ευρωπαϊκής  Ένωσης στην εθνική μας προσπάθεια για την προώθηση των δικαιωμάτων των γυναικών και την οικονομικο- κοινωνικο-πολιτική τους χειραφέτηση  σε όλη την περίοδο της μεταπολίτευσης. Για το λόγο αυτό δεν μας βρίσκει  σύμφωνες 1η επίσημη θέση του αρμόδιου κυβερνητικού φορέα, όπως διατυπώθηκε σε χθεσινή ανακοίνωση της Γεν. Γραμμ. Ισότητας των Φύλων.

Επισημαίνουμε  ότι, η ένταξη της Ελλάδας στην ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ συνέβαλε καταλυτικά και καθοριστικά τον εκσυγχρονισμό της ελληνικής νομοθεσίας για την ισότητα των φύλων και την κατάργηση κάθε νόμου που αντιτίθεται τη αρχή της ισότητας.
Υπενθυμίζουμε τις κυριότερες κατακτήσεις των γυναικών που προωθήθηκαν χάριν της συμμετοχής μας στην ευρωπαϊκή οικογένεια όπως:
την προώθηση του νέου  οικογενειακού δίκαιου,
τα μέτρα προστασίας της μητρότητας,
τις γονικές άδειες,  
τη δημιουργία με ευρωπαϊκούς πόρους του εθνικού δικτύου των παιδικών σταθμών, του προγράμματος της βοήθειας στο σπίτι,
τα μέτρα για τις εργαζόμενες και τα ΙΣΑ δικαιώματα γυναικών-ανδρών  στον εργασιακό βίο,
τα κέντρα και ξενώνες για κακοποιημένες γυναίκες και παιδιά,
την αντιμετώπιση της εμπορίας για σεξουαλική εκμετάλλευση των γυναικών
Τα αναρίθμητα προγράμματα και μέτρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης  για τα δικαιώματα των γυναικών αποτελούν ευρωπαϊκό κεκτημένο, που πάρα την οικονομική κρίση της τελευταίας πενταετίας, αποτελούν ισχυρό δίχτυ ασφαλείας. Δεν δεχόμαστε καμιά υποχώρηση της χώρας μας σε τριτοκοσμικές περιπέτειες.
Λέμε ισχυρό ΝΑΙ στη συνέχιση της  ευρωπαϊκής προοπτικής της Ελλάδας  και καλούμε όλες τις γυναίκες της χώρας  μας να προασπίσουν
μαζικά τα κατοχυρωμένα δικαιώματα τους και το μέλλον της νεώτερης γενιάς.
 

Με τους φόβους ενός ηχηρού ΝΑΙ

Με τους φόβους ενός ηχηρού ΝΑΙ ετοιμάζει βαλίτζα ο πρωθυπουργός, με το Νίκο Παπά ωστόσο να διαμηνύει πως το δημοψήφισμα θα γίνει.

FOSPHOTS

Όλες οι τελευταίες κυλιόμενες δημοσκοπήσεις, που έχει στα χέρια του το Μάξιμου, δείχνουν πως το όχι χάνει διαρκώς έδαφος.

Το κενό περιεχόμενο του δημοψηφίσματος, η μεροληπτική διατύπωση του ερωτήματος, αλλά και το ψηφοδέλτιο έτσι όπως φτιάχτηκε, δείχνουν στα ποιοτικά χαρακτηριστικά των δημοσκοπήσεων πως επηρέασαν την κοινή γνώμη, που στις σφυγμομετρήσεις καταδικάζει το Όχι.

Αυτό φυσικά και δεν χαροποιεί καθόλου την κυβέρνηση, που βλέπει έναν-έναν τους επιφανείς πολίτες, αλλά και τα στελέχη της να παίρνουν θέση υπέρ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της παραμονής της χώρας στο ευρώ.

Με τους φόβους λοιπόν ενός ηχηρού ΝΑΙ που «φουσκώνει» συνέχεια στη κοινωνία να πιστοποιούνται σιγά σιγά, ακόμη και από τα διεθνή γραφεία στοιχημάτων, ετοιμάζει βαλίτζα ο πρωθυπουργός, με το Νίκο Παπά ωστόσο να διαμηνύει πως το δημοψήφισμα θα γίνει.

Πηγή: thepaper.gr
 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ «ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΗ»


ΨΗΦΙΣΜΑ
ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ «ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΗ»

Η Ευρώπη είμαστε όλοι εμείς και οι αποφάσεις που λαμβάνονται σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης επηρεάζουν άμεσα την καθημερινή ζωή όλων μας, Γυναικών και ανδρών.
Oσο  αφορά τις γυναίκες, έχουν γίνει πολλά βήματα, απομένουν όμως να γίνουν ακόμη περισσότερα αρκεί, να διατηρήσουμε την θέση μας σε αυτό το οικοδόμημα που λέγεται Ευρώπη.

Η Πανελλαδική Οργάνωση Γυναικών ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΗ
στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου ψηφίζει
ΝΑΙ στην Ευρώπη
που ο Κωνσταντίνος Καραμανλής μας ενέταξε,
ΝΑΙ στη Ευρωζώνη,
ΝΑΙ στην Ελλάδα.

Καρδιά μας Κυρίες και Κύριοι η Ελλάδα,
ταυτότητα μας η Ευρώπη.
Δυνατό ΝΑΙ την Κυριακή.


 

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΗ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΜΑΡΑΘΩΝΑ


Νέα Μάκρη την 31 Μαΐου 2015

Προσκαλούμε όλα τα μέλη του Παραρτήματος

την Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015, στο ξενοδοχείο Aquamarina, στο Μάτι Αττικής.

Όποτε επιθυμείτε, από τις 12πμ  μέχρι τις 6μμ

Για να ψηφίσουμε για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο των Κεντρικών

Θα συναντηθούμε στον βραχόκηπο, θα προσφέρουμε καφεδάκι, θα κουβεντιάσουμε, και θα περάσουμε ευχάριστα τον χρόνο μας, πριν ξεκινήσουμε για τις καλοκαιρινές διακοπές μας


 Η Πρόεδρος Εμμανουέλλα Μομφεράτου-Sol και το Δ.Σ.

 

Ασθένια Paget

Το Νοέμβριο, ένα σπάνιο είδος καρκίνου του μαστού βρέθηκε.. Μια κυρία ανέπτυξε μια αναφυλαξία στο στήθος της, παρόμοιος με αυτήν των νέων μητέρων που θηλάζουν.
Επειδή η μαστογραφία της ήταν καθαρή, ο γιατρός την θεράπευσε με τα αντιβιοτικά για τις μολύνσεις. Μετά από 2 κύκλους, συνέχισε να γίνεται χειρότερα, έτσι ο γιατρός της την έστειλε για μια άλλη μαστογραφία. Αυτή τη φορά παρουσίασε μια μάζα.Η βιοψία Α βρήκε μια γρήγορα αυξανόμενη κακοήθεια. Άρχισε χημειοθεραπείες προκειμένου να μειωθεί η αύξηση, κατόπιν μια μαστεκτομή, εκτελέσθηκε κατόπιν ένας πλήρης κύκλος χημειοθεραπείες, κατόπιν ακτινοβολία. Μετά από περίπου 9 μήνες έντονης επεξεργασίας, της δόθηκε ένας 'καθαρός λογαριασμός' υγείας.Για το επόμενο έτος της ζωής της ζούσε την κάθε ημέρα στο maximum. Κατόπιν ο καρκίνος επέστρεψε στην περιοχή του συκωτιού. Έκανε 4 θεραπείες και αποφάσισε ότι ήθελε την ποιότητα στη ζωή της, όχι τα μετέπειτα αποτελέσματα των χημειοθεραπειών.
Περισσότερα...
 
Σελίδα 1 από 2

Επισκεπτες online

Έχουμε 6 επισκέπτες συνδεδεμένους

Μουσειο Μαραθωνιου Δρομου

Διαφήμιση

Νεα

Εκδηλωσεις

<<  Οκτώβριος 2017  >>
 Δε  Τρ  Τε  Πε  Πα  Σα  Κυ 
        1
  2  3  4  5  6  7  8
  9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

Εισοδος Χρηστη

Newsletter

Ενημερωθείτε άμεσα για διάφορα θέματα με την εγγραφή σας στο Newsletter μας.
Είστε εδώ: Αρχική ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Στοιχεια Επικοινωνιας

Γραμμή SOS και πληροφοριών
6940706767

Ψυχολογική υποστήριξη 6940706767
psychology@panathinaikinm.gr

Νομική υποστήριξη
legalaid@panathinaikinm.gr

Διοικητικό συμβούλιο 2294094646
info@panathinaikinm.gr