panathinaikinm.gr
Επιστημονικες Συμβουλες

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών 26/6, γονιός του προγράμματος καταθέτει μια αφήγηση προσωπική όπου με έναν πλούτο συναισθημάτων περιγράφει τα κοινά βιώματα των γονιών που συναντιούνται στο σταυροδρόμι της απεξάρτησης.

Γιατί η υπόθεση της απεξάρτησης δεν είναι μόνο ατομική. Χωρίς υποστήριξη αποκλείεται.

Αντωνία Πανάγου

Γραμματεία ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ

Τ 210 8822122 210 8814515

F 210 8842237

E Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

W www.kethea-strofi.gr

Χωρίς εσένα αποκλείεται! 

ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ

ΣΕΠΣΕΜΒΡΗΣ. Ένας μήνας με πολλές και διαφορετικές πτυχές. Σηματοδοτεί έτη πολλά την έναρξη πραγμάτων, ένα εξ` αυτών το φθινόπωρο και άλλο ένα την σχολική χρονιά. Στα ΜΜΕ μιλάνε για έναν δύσκολο Σεπτέμβρη. Δεν είναι λίγες όμως οι πιο θετικές οπτικές γωνίες που ακούω σε πηγαδάκια    στο    μετρό,    σε    μονοήμερες αποδράσεις, σε έναν απογευματινό καφέ, σε μια συνομιλία μέσω κινητού τηλεφώνου. Μιλάμε για οτιδήποτε διαφορετικό θα προσπαθήσουμε να φέρουμε από Σεπτέμβρη στην διατροφή μας, την οικονομική μας διαχείριση, τις σχέσεις μας, την δουλειά μας, το πρόγραμμά μας.
Καθοριστικός   παράγοντας   σε   όλα   αυτά,   τα ατομικά κίνητρα. Θα κινηθούμε όλο και πιο κοντά προς αυτό που επιθυμούμε αν έχουμε επίγνωση της κινητήριας δύναμης (συνέπεια της οποίας μπορεί να είναι η κίνηση αλλά και όχι), γνωστό ως κίνητρο. Και σε εποχές δύσκολες ή κρίσιμες θα προτιμούσα να πω, τα κίνητρα χάνονται στην ένταση της αποθάρρυνσης και απογοήτευσης.
Θεώρησα βοηθητικό λοιπόν να προσφέρω μια δόση ενδυνάμωσης στο τεύχος του Σεπτέμβρη, με απλές τεχνικές επανεκκίνησης της μηχανής ή και ενίσχυσή της όταν βρίσκεται μπροστά σε εμπόδια ή πλήττει. Μια σκέψη μου είναι να το κάνω σε 2 βήματα.
Εύχομαι  σε  όλους  μας  να  έχουμε  έναν  δημιουργικό μήνα ….. και όλα θα μοιάζουν λιγότερο παρεμβατικά στον επιθυμητό τρόπο ζωής μας.

Ιωάννα Θεοδωρακοπούλου
Ψυχολόγος
 

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΕΙΤΕ

ΣΤΟΧΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ……..
Ο κάθε άνθρωπος είναι απόλυτα λογικό να προσδοκεί κάτι όταν αφιερώνει    χρόνο    και προσπάθεια σε κάποια δουλειά. Μπορεί να είναι ένα καινούργιο σπίτι, αυτοκίνητο, διακοπές ή ένα καινούργιο φόρεμα. Οτιδήποτε κι αν είναι, σας προτείνω να το κάνετε ΕΙΚΟΝΑ. Βρείτε εικόνες που παρουσιάζουν τον στόχο σας ή βρείτε έναν δικό σας τρόπο να κάνετε τον στόχο σας χειροπιαστό. Κολλήστε τις εικόνες σε ένα φύλλο χαρτί ή σε ένα χαρτόνι ή πίνακα    ανακοινώσεων     τοίχου    και τοποθετήστε το σε σημείο όπου μπορείτε να το βλέπετε συχνά. Μπορείτε επίσης, να το έχετε μαζί σας  ώστε  να  βλέπετε  αυτό  στο  οποίο  δουλεύετε κάθε φορά που αποθαρρύνεστε ή νοιώθετε ότι χαλαρώνετε. Αυτό βοηθάει πολύ με στόχους που αφορούν πράγματα που θέλουμε να κάνουμε και σωματικές αλλαγές (απώλεια βάρους κλπ.).
Περισσότερα...
 

ΚΑΙ ΑΝ ΧΑΣΩ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ;

Μετά τις καλοκαιρινές διακοπές έχουμε επιστρέψει σε καθημερινούς ρυθμούς εργασίας, αλλά οι τρέχουσες οικονομικές συνθήκες μας κατακλύζουν με σκέψεις ότι η εργασιακή «καρέκλα» τρίζει.Οι    φόβοι ίσως να ενισχυθούν από επίσημες ανακοινώσεις ή φήμες που διαδίδονται στο εργασιακό περιβάλλον για περικοπή στις θέσεις εργασίας. Οι νέες εργασιακές συνθήκες που θα προκύψουν θα μας φορτίσουν με ανασφάλεια. Οι φόβοι αυτοί επηρεάζουν την    αποδοτικότητα και την συγκέντρωση στο αντικείμενο της εργασίας μας.
Είναι σημαντικό να αποφύγουμε τον πανικό γιατί θα αποσυντονιστούμε και θα χάσουμε την ισορροπία προσωπικής και επαγγελματικής ζωής. Ουσιαστικά, νιώθουμε τόσο ευάλωτοι    σε μια    πιθανή λήξη επαγγελματικής συνεργασίας επειδή δεν έχουμε στα δικά μας χέρια την τύχη της καριέρας μας. Η απογοήτευση που νιώθουμε     εκδηλώνεται ακόμη και όταν μας προειδοποιούν αρκετούς μήνες προηγουμένως, αφού η απώλεια εργασίας παρουσιάζει παρόμοια μεταβατικά στάδια με το πένθος θανάτου. Ξεπερνώντας το σοκ, τον θυμό και την μελαγχολία που νιώθουμε όταν μας ανακοινώσουν έγκαιρα ή απροειδοποίητα την λήξη της συνεργασίας μας, οφείλουμε να επανασχεδιάσουμε την επαγγελματική πορεία μας. Καθώς η ασφάλεια της θέσης δεν είναι εξασφαλισμένη, είναι χρήσιμο να είμαστε πάντα προετοιμασμένοι για τα επόμενα βήματά μας.
Περισσότερα...
 

ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΗ ΕΓΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ;

Ο Freud θεωρούσε την επιθετικότητα ως μια πρωτόγονη ενόρμηση του ανθρώπου. Οι θεωρίες της μάθησης υποστήριζαν  ότι  ο άνθρωπος  μαθαίνει  μέσα  από την παρατήρηση προτύπων να είναι βίαιος.  Και ο Durkheim,στοχαστής της εποχής του Διαφωτισμού, πρέσβευε ότι το έγκλημα είναι   σύμπτωμα ασθένειας της κοινωνίας που νοσεί.
Όπως και να  το  δούμε, εγκληματικότητα υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει όσο υπάρχουν άνθρωποι που ζουν και δρουν σε οργανωμένες κοινωνίες. Σι συμβαίνει όμως στις μέρες μας και παρατηρείται “έξαρση” της εγκληματικότητας; Πρωτόγνωρη βία σε κάθε έκφανση της ανθρώπινης δράσης!
Η δομή της σύγχρονης οικογένειας περισσότερο σήμερα από ποτέ κλονίζεται από συγκρούσεις σε βάθος. Ξεκινώντας   από  τα “διπλά μηνύματα”   τα οποία επικοινωνούμε στα παιδιά (π.χ. το πολύ απλό “εγώ καπνίζω, αλλά εσύ δεν επιτρέπεται γιατί βλάπτει την υγεία” ) και συνεχίζοντας με στάσεις και συμπεριφορές που αναπόφευκτα τους κληροδοτούμε :  ανταγωνισμός, ρατσισμός    και ξενοφοβία, καταστροφή του περιβάλλοντος. Φαινόμενα της εποχής μας είναι επίσης η έλλειψη επικοινωνίας και η κρίση στις σχέσεις των ζευγαριών με μόνη διέξοδο το διαζύγιο.
Περισσότερα...
 

Μουσειο Μαραθωνιου Δρομου

Διαφήμιση
Είστε εδώ:

Στοιχεια Επικοινωνιας

Γραμμή SOS και πληροφοριών
6940706767

Ψυχολογική υποστήριξη 6940706767
psychology@panathinaikinm.gr

Νομική υποστήριξη
legalaid@panathinaikinm.gr

Διοικητικό συμβούλιο 2294094646
info@panathinaikinm.gr