panathinaikinm.gr
Η κατάθλιψη ως σύμπτωμα του σύγχρονου τρόπου ζωής

Η κατάθλιψη ανήκει στις διαταραχές της διάθεσης του ατόμου. Στην καθομιλουμένη ο όρος «κατάθλιψη» χρησιμοποιείται προκειμένου να περιγράψει ένα ευρύ φάσμα ψυχολογικών καταστάσεων, από την φυσιολογική αντίδραση στην περίπτωση μιας σημαντικής απώλειας, έως την παθολογική εκείνη κατάσταση όπου η καταθλιπτική διάθεση επιμένει για ικανό χρονικό διάστημα  σε συνδυασμό και με άλλα συμπτώματα, τα οποία ορίζονται επακριβώς από τα διεθνή ψυχιατρικά συστήματα ταξινόμησης των ψυχιατρικών διαταραχών.
Περισσότερα...
 

Σωματεμπορία

Τις τελευταίες δεκαετίες  η διεθνής κοινότητα ήρθε αντιμέτωπη με την απεχθέστερη μορφή του οργανωμένου εγκλήματος δηλ. την παράνομη διακίνηση και εμπορία ανθρώπων  γνωστή με τον όρο trafficking

Το απεχθές αυτό έγκλημα έχει μετεξελιχθεί σε επιχειρηματική δραστηριότητα, σε μια κερδοφόρα επιχείρηση με οργανωμένη υποδομή, που χρησιμοποιεί σύγχρονα τεχνολογικά μέσα,  στην οποία μετέχουν περισσότερα πρόσωπα με διαφορετικούς ρόλους και καθήκοντα ο δε τζίρος της οποίας, σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις ,ξεπερνά αυτόν που προέρχεται από το εμπόριο όπλων και ναρκωτικών.

΄Εχει χαρακτηριστεί από τις Αρχές ως το έγκλημα χαμηλού κινδύνου και υψηλού κέρδους για τους δράστες και ο στόχος των αρχών , που το αντιμετωπίζουν πλέον σε επίπεδο  διακρατικών συνεργασιών ,  είναι να το μετατρέψουν σε έγκλημα υψηλού κινδύνου και χαμηλού κέρδους για τους δράστες.

Περισσότερα...
 

Ο Βίαιος χαρακτήρας

Ο Βίαιος χαρακτήρας
Η Βία χαρακτηρίζει ιστορικά όλες τις ανθρώπινες σχέσεις. Οι πόλεμοι , η αδιάκοπη εγκληματικότητα είναι μια αντικειμενική απόδειξη.
Η Βία βέβαια χαρακτηρίζει και την σχέση του ανθρώπου , με το περιβάλλον του. Η τρύπα του όζοντος είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα.
Όμως η βία χαρακτηρίζει και την σχέση του ανθρώπου με τον ίδιο του  τον εαυτό. Οι αυτοκτονίες , ο αλκοολισμός , είναι αλήθειες  αδιαμφισβήτητες.
Βασικοί παράγοντες που προσπαθούνε να ερμηνεύσουνε αυτή την πραγματικότητα είναι:
-Η διαπίστωση από τον άνθρωπο , ότι ο συνάνθρωπος του είναι διαφορετικός από εκείνον, και δεν συμπεριφέρεται για να ικανοποιεί τις δικές του επιθυμίες άλλα ιδιοτελή συμφέροντα .
-Η διαπίστωση από τον άνθρωπο ότι το περιβάλλον του δεν είναι ένας παράδεισος που όλα λειτουργούνε για την ικανοποίηση του.
-Η διαπίστωση ότι ο ίδιος του ο εαυτός του , πολλές φορές αδυνατεί να επιτύχει τους στόχους του.
Περισσότερα...
 

Νόμος κατά ενδοοικογενειακής βίας

Βία κατά των γυναικών
Είναι κάθε πράξη ή απειλή πράξης βίας που συνδέεται με το φύλο και οδηγεί ή ενδέχεται να οδηγήσει σε σωματικές, σεξουαλικές, ψυχολογικές βλάβες ή σε ταλαιπωρία της γυναίκας. Θύματα βίας γίνονται γυναίκες διαφόρων ηλικιών, φυλών, μορφωτικού και οικονομικού επιπέδου. Η ανοχή στην άσκηση βίας ή την απειλή βίας πλήττει το βιοτικό επίπεδο, την προσωπικότητα και την αξιοπρέπεια των γυναικών.
[4η Παγκόσμια Συνδιάσκεψη για τη Γυναίκα, Πεκίνο, 1995]
Θέμα : Eνδοοικογενειακή βία
«Ο νόμος 3500/2006 για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας και άλλες διατάξεις»
Περισσότερα...
 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΗ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΕΤΟΣ 2010 ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

Αγαπητά μέλη και φίλοι της Παναθηναϊκής,

1/9/2010
Την  1η  Οκτωβρίου 2010  ξεκινάμε  τον νέο κύκλο  δραστηριοτήτων μας με  ανανεωμένο και  πλούσιο  πρόγραμμα, καθώς θα δείτε στον συνημμένο πίνακα. Τα μαθήματα  θα γίνονται στο ξενοδοχείο Μυρτώ  στο Μάτι  τηλ 22940 39300 σε μία αίθουσα απομονωμένη από το ξενοδοχείο  με θεά  τον κήπο.
Για την καλή  λειτουργία των μαθημάτων χρειαζόμαστε την κατανόηση σας και την συμμετοχή σας.     Τα μαθήματα θα αρχίσουν την 1η  Οκτωβρίου και θα τελειώσουν τέλη Μαΐου .  Η  αίθουσα του ξενοδοχείου  προσφέρετε  δωρεάν από την Παναθηναϊκή  Για την καλή οργάνωση και λειτουργία των μαθημάτων αυτών χρειαζόμαστε την έγκαιρη δήλωση σας για την συμμετοχή σας στο μάθημα της προτίμησης σας Από την  στιγμή  που θα ξεκινήσετε ένα μάθημα θα πρέπει να φροντίζετε να είσαστε  στην ώρα σας  και να το παρακολουθήσετε μέχρι το τέλος Μαΐου .
Στις 6 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν αρχαιρεσίες  για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο στα Κεντρικά από  τις 3μμ  έως και τις 7μμ στο ξενοδοχείο  Aquamarina .
Παρακαλούμε να έρθετε να ψηφίσετε έχοντας μαζί σας και την ταυτότητα σας
Όσες κυρίες δεν θα μπορέσουν να έρθουν μπορούν να ψηφίσουν  με εξουσιοδότηση.
Ευελπιστούμε στην συμμετοχή σας κατά την διάρκεια του χειμώνα  για ενδιαφέρουσες   ημερίδες,  συναντήσεις  για καφέ,  χοροεσπερίδες  καθώς και το bazaar  μας  γύρω στα Χριστούγεννα, επισκέψεις σε μουσεία  και ίσως μικρές εκδρομές.
Όσα  μέλη το επιθυμούν θα μπορούν να συμμετέχουν και στην πισίνα του Aquamarina  διότι συνεχίζεται και εκεί η συνεργασία μας.
Υπενθυμίζουμε ότι στο site της Παναθηναϊκής ανοίξαμε   forum  για ερωτήσεις και απαντήσεις  σχετικές  με  ενδοοικογενειακα  προβλήματα και συμβουλευτική οικογένειας από έμπειρους  ψυχολόγους  τηρώντας την ανωνυμία  σας

Καλό  Χειμώνα   Σας περιμένουμε.
Παρακαλώ τηλεφωνήσατε στο 22940 94646 για να δηλώσετε  την συμμετοχή σας. Αφού  ενημερωθείτε από τον σχετικό πίνακα.
Περισσότερα...
 
Σελίδα 1 από 3

Επισκεπτες online

Έχουμε 12 επισκέπτες συνδεδεμένους

Μουσειο Μαραθωνιου Δρομου

Διαφήμιση

Νεα

Εκδηλωσεις

<<  Οκτώβριος 2017  >>
 Δε  Τρ  Τε  Πε  Πα  Σα  Κυ 
        1
  2  3  4  5  6  7  8
  9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

Εισοδος Χρηστη

Newsletter

Ενημερωθείτε άμεσα για διάφορα θέματα με την εγγραφή σας στο Newsletter μας.
Είστε εδώ: Αρχική ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΒΙΑ ΑΡΘΡΑ ΓΕΝΙΚΑ

Στοιχεια Επικοινωνιας

Γραμμή SOS και πληροφοριών
6940706767

Ψυχολογική υποστήριξη 6940706767
psychology@panathinaikinm.gr

Νομική υποστήριξη
legalaid@panathinaikinm.gr

Διοικητικό συμβούλιο 2294094646
info@panathinaikinm.gr