panathinaikinm.gr
Ημερίδα για την Επέτειο της Μάχης του Μαραθώνα

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

Την Κυριακή 2 Οκτωβρίου ο Δήμος Μαραθώνα και η Παναθηναϊκή Οργάνωση Γυναικών - Παράρτημα Μαραθώνα, που εκπροσωπήθηκαν από την σύμβουλο της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Μάκρης και πρόεδρο της Παναθηναϊκής, κα Εμμανουέλα Μομφεράτου Σολ, διοργάνωσαν, στο Μουσείο Προβολής Μαραθωνίου Δρόμου, Ημερίδα για την Επέτειο της Μάχης του Μαραθώνα και για τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

Η ιδέα της κας Μομφεράτου για την διεξαγωγή της Ημερίδας, είχε διπλό στόχο, δηλαδή, και τον εορτασμό της Επετείου της Μάχης του Μαραθώνα και την στήριξη στην προσπάθεια που καταβάλει ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψηνάκης μέσα από την ίδρυση της Αμφικτυονίας Αρχαίων Πόλεων για την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα.

Το Μουσείο Προβολής Μαραθωνίου Δρόμου κατακλείστηκε από εκατοντάδες πολίτες που παρακολούθησαν την Ημερίδα. Το παρόν έδωσαν ο βουλευτής Επικρατείας την ΝΔ Βασίλης Οικονόμου, ο π. Υπουργός Πέτρος Δούκας, η πρόεδρος του ΔΗΘΕΜΑ κα Αναστασία Ευαγγελίου - Ρίζου, η πολιτευτής ΝΔ κα Κωνσταντίνα Τριλίκη, ο Χάρης Βασιλάκος, εγγονός ενός εκ των πρώτων Ολυμπιονικών, και αντιπροσωπείες τοπικών συλλόγων.

Η κα Μομφεράτου, ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον δήμαρχο Ηλία Ψηνάκη την αντιδήμαρχο κα Δήμητρα Λαμπαρού, το προσωπικό του Μουσείου Προβολής Μαραθωνίου Δρόμου, καθώς και το Διοικητικό Συμβούλιο της Παναθηναϊκής για την συμβολή τους στην άψογη διοργάνωση της Ημερίδας.

Με την ευκαιρία της δημοσίευσης, η πρόεδρος της Παναθηναϊκής κα Εμμανουέλα Μομφεράτου Σολ θέλει να υπενθυμίσει στα μέλη αλλά και σε όλους τους κατοίκους του Δήμου Μαραθώνα, ότι το Πολιτιστικό Κέντρο «Βασίλης Ρώτας» στην πλατεία της Νέας Μάκρης αναβαθμίστηκε για να υποδεχθεί παιδιά και εφήβους για μαθήματα δυσλεξίας και συμβουλευτικής ψυχολογίας καθώς και για τα μαθήματα κομπιούτερ για νέους και ενήλικες και τα μαθήματα γυμναστικής για κυρίες.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το τηλέφωνο 2294094646. 

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΣΕ VIDEOΣΩΤΗΡΗΣ ΓΛΥΚΟΦΡΥΔΗΣ: Η επομένη της πανσελήνου του Σεπτέμβρη: επέτειος της μάχης του ΜαραθώναΣΑΡΑΝΤΟΣ ΚΑΡΓΑΚΟΣ: "Η Διεξαγωγή της μάχης του Μαραθώνα και η Στρατηγική της σημασία"


ΝΙΚΟΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ: Στρατηγική και τακτική της μάχης του Μαραθώνα


ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΙΕΡΡΗΣ: Η Μάχη του Μαραθώνα και ο Άξονας της Ιστορίας
&feature=youtu.be


Το τέλος της ημερίδας για την επέτειο της μάχης του Μαραθώνα

&feature=youtu.be
 

ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΜΑΧΗΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

altΠροσκαλούμε τα μέλη και τους φίλους του Παραρτήματος

την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015, στις 6:30μμ, στο ξενοδοχείο Aquamarina (τηλέφωνο: 2294077555), στο Μάτι Αττικής.

Για να τιμήσουμε την επέτειο της ΜΑΧΗΣ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ με ομιλίες διακεκριμένων Ελλήνων Επιστημόνων και συγκεκριμένα:
  • Απόστολος Πιερρής,  φιλόσοφος, Δντής Ινστιτούτου Φιλοσοφικών Ερευνών Πάτρας,
  •  Σωτήρης Γλυκοφρύδης,  ερευνητής ιστορίας, συγγραφέας,
  • Νικόλαος Κυριαζής, καθηγητής Οικονομικών Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, συγγραφέας, ερευνητής ιστορίας,
  • Σαράντος Καργάκος,  ιστορικός,
  • Πέτρος Δούκας,  οικονομολόγος, Πρόεδρος Καπιταλ Παρτνερς Α.Ε., πρώην υφ/γός Οικονομικών και Εξωτερικών


Η Πρόεδρος και το Δ.Σ.


ΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΗ  ΜΑΡΑΘΩΝΑ                                                                        Εμμανουέλλα Μομφεράτου-Sol

ΣΥΝΕΠΙΚΟΥΡΟΥΜΕΝΗ ΑΠΟ:

Το ΕΜΠΡΟΣ (Εταιρεία Μελέτης Προβλημάτων Συλλογικών)

 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ "ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΗ ΓΥΝΑΙΚΑ"


 

«Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ. ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ»

Η Γενική Γραμματέας Ισότητας Των Φύλων κα Ζέττα Μακρή, συμμετείχε σε ημερίδα  που διοργανώθηκε στο γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012, με πρωτοβουλία της αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Ρόδης Κράτσα. Το θέμα της ημερίδας αφορούσε στην  «επιχειρηματικότητα για την ανάπτυξη» στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής εβδομάδας μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Περισσότερα...
 
Σελίδα 1 από 2
Είστε εδώ: Αρχική ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΗΜΕΡΙΔΕΣ

Στοιχεια Επικοινωνιας

Γραμμή SOS και πληροφοριών
6940706767

Ψυχολογική υποστήριξη 6940706767
psychology@panathinaikinm.gr

Νομική υποστήριξη
legalaid@panathinaikinm.gr

Διοικητικό συμβούλιο 2294094646
info@panathinaikinm.gr