Γραμμή S.O.S. και λοιπών πληροφοριών: 6940706767 (Άμεση απάντηση) - ΤΟΥΡΟΥΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΙΑΤΡΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ - ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ, ΚΕΝΤΡΟ ΨΥΧΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ, ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ, ΑΓΙΣ ΓΟΥΖΑΡΗΣ ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ, ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ, ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΝΑΚΗ ΜΑΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ, ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΝΕΥΡΟΛΟΓΟΣ

Δραστηριότητες Παραρτήματος – Ιστορικό

Το παράρτημα άρχισε να λειτουργεί από το έτος 2002 με πρόεδρο την κ Εμμανουέλλα Μομφερράτου σολ από τότε συνεχώς και αδιαλείπτως εξελίσσεται και προσπαθεί να προσφέρει σε μελή και σε όλους τους συμπολίτες μας που ζητούν την βοήθεια μας.

Το διοικητικό συμβούλιο πλαισιώνεται από στελέχη μορφωμένα και αξιόλογα. Δικηγόρους ψυχολόγους ιατρούς φιλόλογους καθηγητές αλλά και απλούς εθελοντές οι οποίοι αναπτύσσουν κοινωνική και φιλανθρωπική δράση.

Ενδεικτικά αναφέρουμε δράσεις του έτους  2016-2017

Στις 29 Σεπτέμβρη διοργανώσαμε ημερίδα με θέμα την εορτή της επετείου της μάχης του Μαραθώνα στο μουσείο μαραθωνίου δρόμου.

Διεξαγωγή εκπαιδευτικών μαθημάτων σε ενήλικες και παιδιά στο πολιτιστικό κέντρο Ρώτα, το οποίο ανακαινίσαμε.

Μαθήματα ψυχολογίας κομπιουτερ μαθηματικά και μαθήματα φιλολογικά προσφέρονται δωρεάν για την βοήθεια παιδιών με δυσλεξία καθώς και παραδοσιακών χορών έναρξη μαθημάτων από 1ης οκτωβρη.

Διοργανώσαμε σχετική ημερίδα με θέμα το δυσλεκτικό παιδί ένα τρισδιάστατο άτομο σε έναν μονοδιάστατο κόσμο.

Λειτουργεί γραμμή σος επί 24ωρου βάσης προσφέροντας βοήθεια σε οικογένειες με προβλήματα. Ειδικός ξενώνας που υποστηρίζεται από το παράρτημα λειτουργεί στην περιοχή .

Ανασύσταση της ιστοσελίδας μας η όποια εκτός από τα γενικά θέματα ενημερώνει για τις δραστηριότητες μας καθώς και για το τηλέφωνο ανάγκης.

Η πρόεδρος και δημοτική σύμβουλος του δήμου Μαραθώνα παρευρέθηκε στο πρώτο ιδρυτικό συνέδριο ελληνικών και κινεζικών πόλεων που πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο μέγαρο Αμφικτύονα αρχαίων ελληνικών πόλεων με πρόεδρο τον δήμαρχο Ηλία Ψινάκη.

Επίσης συμμετείχε στο φόρουμ υπέρ των προσφύγων, το οποίο πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του ιδρύματος Μαριάννα Βαρδινογιάννη στο μέγαρο μουσικής.

Ο δημος μας απένειμε τιμητική διάκριση για την συμμέτοχη μας κάθε χρόνο στην διεξαγωγή του 30ου κλασσικού μαραθωνίου δρόμου.

Διοργανώσαμε φιλάνθρωπο μπαζαρ κατά την διάρκεια των εορτών βοηθώντας κυρίες στην παρουσίαση χειροποίητων έργων τους.

Προσφέραμε στο κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου καθώς και σε συμπολίτες μας τρόφιμα και ειδή πρώτης ανάγκης.

Προσκαλέσαμε την κινητή μονάδα μαστογραφίας του πανεπιστήμιου Αθηνών η όποια ανταποκρίθηκε και έμεινε δυο μέρες στην περιοχή της Νέας Μακρής, προσφέροντας δωρεάν μαστογραφίες σε άπορες γυναίκες. Τα έξοδα για την φιλοξενία των ιατρών τα ανέλαβε η Παναθηναϊκή

Παραθέσαμε γεύμα όπως κάθε χρόνο στα παιδιά του λυρειου ορφανοτροφείου και τους μοιράσαμε δώρα.

Καταθέσαμε στεφάνια όπως κάθε χρόνο στις εθνικές επετείους την 28η οκτώβρη η πρόεδρος και τοπική σύμβουλος εμμ Μομφερράτου σολ ήταν τελετάρχης.

Διοργανώσαμε παράσταση για την πρωτομαγιά στην πλατεία νέας Μακρής από το χορευτικό των ελληνικών παραδοσιακών χορών που εκπαιδεύτηκε από την δασκάλα μας κ Ντίνα τριλικη και φέτος θα διοργανώσουμε και άλλες τέτοιες παραστάσεις στον προαύλιο χώρο του μουσείου μαραθωνίου δρόμου στις πλατειές Μαραθώνα και νέας Μακρής την ημέρα της γιορτής της εκκλησιάς του Άγιου Κων/νου. Κλπ

Σκοπεύουμε να οργανώσουμε ημερίδες ιατρικού περιεχομένου με ομιλητή τον κ Γιάννη Δουλιώτη καθώς και συμβουλευτικής ψυχολογίας για τα παιδιά και την οικογένεια από την ψυχολόγο μας κ νινετα δυοβουνιωτη.

Επίσης οργανώσαμε καλλιτεχνικές βραδιές για τα μελή και τους φίλους μας όπως αυτή που πραγματοποιήσαμε με καλλιτέχνες από την λυρική σκηνή.

Θα θέλαμε επίσης να σας ενημερώσουμε ότι τα κεντρικά της παναθηναϊκής και όλα τα παραρτήματα όπως και το δικό μας θα συμμετάσχουν στη μεγάλη συναυλία που θα γίνει στο Ηρώδειο υπό την αιγίδα της ΑΕ του Πρόεδρου της Δημοκρατίας κ Προκόπη Παυλόπουλου την 1η Σεπτεμβρίου. Ο καταξιωμένος σύνθετης Στέφανος Κορκολής με την συνοδεία 45μελους συμφωνικής ορχήστρας σε μουσικά κομμάτια του παγκοσμίου φήμης μουσουργού Μίκη Θεοδωράκη με την ερμηνεία της Μαρίας Φαραντούρη. Στην συναυλία θα συμμετέχει και η ερμηνεύτρια Σοφία Μανουσάκη και πολυμελής χορωδία παιδιών

Τα έσοδα από την συναυλία θα διατεθούν αποκλειστικά και μόνο για την ενίσχυση των σκοπών του συλλόγου Ελπίδα.

Συμμετείχαμε στην παλαιά βουλή για να τιμήσουμε την ημέρα της γιορτής της μητέρας και παρακολουθήσαμε ομιλίες του ευρωπαίου επίτροπου Δημήτρη Αβραμοπούλου για το μεταναστευτικό. Επίσης είμαστε πάντα παρούσες στις εκδηλώσεις του δήμου κλπ.

Στο δύσκολο έργο μας έχουμε πάντα αρωγό την επίτιμη πρόεδρο του παραρτήματος βουλευτή κ Γεωργία Μαρτίνου την όποια ευχαριστώ θερμά.

 Ενδεικτικά αναφέρουμε δράσεις του έτους  2017-2018

Ημερίδα με θέμα ενδοοικογενειακή βία έλαβε χώρα αρχές οκτωβρη 2017 στο κέντρο Ρώτα.

Χριστουγεννιάτικη συνάντηση στο κέντρο Ρώτα με μελή και φίλους όλο το ΔΣ ήταν παρών καθηγητές και μαθητές .

Συμμετείχαμε στην συναυλία της Άλκηστης Πρωτοψάλτη στο κολλέγιο ψυχικού διοργάνωση από τα κεντρικά.

Κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας μας στο κέντρο de facto χορός φαγητό πολλοί επίσημοι παρευρεθήκαν μεταξύ των οποίων και η κ Μαρτίνου Γεωργία.

13 Δεκεμβρίου 2017 το ΔΣ συμμετείχε σύσσωμο στην συναυλία της Πρωτοψάλτη στο θέατρο κολλεγίου Αθηνών για φιλανθρωπικό σκοπό.

18 Ιανουαρίου το μουσείο μαραθωνίου δρόμου έκοψε την πίτα του στείλαμε εκπρόσωπο την κ Καπράλου.

Κατάθεση στεφάνων την 28η οκτωβρη στην πλατεία της νέας Μακρής και την 25η Μάρτιου στην πλατεία Μαραθώνα.

Παρουσία της πρόεδρου της γεν γραμματέως και της ειδικής γραμματέως στην διαμαρτυρία για τα χυτά.

Το παράρτημα εκπροσωπήθηκε στον ημιμαραθώνιο στις 29 Απριλίου συμμετείχαν Καπράλου, Ρόκα, Καρατζά και Κάκαρη.

Αποφασίστηκε η συμμέτοχη του χορευτικού της παναθηναϊκής με επικεφαλής την κ Ντίνα τριλικη για την εορτή του Άγιου Κωνσταντίνου και Ελένης η όποια ακυρώθηκε υπαιτιότητα της εκκλησιάς.

Κατά την διάρκεια του Πάσχα συμμετείχαμε στον επιτάφιο και στην ανάσταση.

Ημερίδα στο αμφιθέατρο του μουσείου της Ακρόπολης 21 Ιουνίου συνδιοργάνωση Ελπίδα και Παναθηναϊκή.

Ενημερώσαμε όλα τα μελή μας και φίλους για τον νέο ευρωπαϊκό κανονισμό προστασίας προσωπικών δεδομένων.

15 Ιουνίου καφές διοικητικού αναπληρωματικών και συνεργατών στο Δελφινη στον σχοινιά καλωσόρισμα νέων μελών και προτάσεις για νέα προγράμματα από Σεπτέμβρη 29/9 που θα ανοίξει ξανά το παράρτημα επίσης εκείνη την περίοδο θα συμμετέχουμε με το χορευτικό μας στην γιορτή του κρασιού.

27 Ιουνίου αποχαιρετιστήριο γεύμα στο ξενοδοχείο lycabetus όλων των παραρτημάτων της οργάνωσης.

Η καινούργια χρονιά ξεκινάει την 1η οκτωβρη με ποικίλα μαθήματα που θα γίνονται στο κέντρο Ρώτα κολλια μαθήματα αγγλικά γαλλικά για ενηλίκους και παιδιά γυμναστική ηλεκτρονικοί υπολογιστές συμβουλευτική ψυχολογία γονέων, πρόληψη bullying, στήριξη πυρόπληκτων, μελέτη ελληνικών μαθηματικών σε παιδιά, coaching.

Το έτος 2019 εκτός από τα μαθήματα την συμμετοχή μας στις επετείους 28η Οκτωβρίου και 25η Μαρτίου το παράρτημα συμπαραστάθηκε ποικιλότροπος στους πυρόπληκτους στο μάτι προσφορά τροφίμων ρούχων και ειδικών ψυχολογικών μαθημάτων για την στήριξη των ανθρώπων αυτών.

Η ημερίδα που έλαβε χώρα στο μουσείο μαραθωνίου δρόμου με θέμα η επόμενη ημέρα στην υγειά με αξιόλογους ομιλητές τον ιατρό κ Κωνσταντινίδη τον βουλευτή κ οικονόμου είχε μεγάλη επιτυχία παρευρέθηκαν επίσημοι πολιτικοί και δημοτικοί άρχοντες κλπ συμμετείχαμε στον ημιμαραθώνιο . Στις 15/1/19 υπεγράφη συνεργασία με το ίδρυμα ελπίδα της κ μ. Βαρδινογιάννης με την παναθηναϊκή για δότες για τον μυελό των οστών . Διεξήχθησαν εκλογές . Παρευρεθήκαμε στον γάμο που έγινε στο Λύρειο ίδρυμα και προσκαλέσαμε τα παιδιά σε γεύμα στο καφέ χώρος πριν από τα Χριστούγεννα.