Μια πρωτοβουλία του Μουσείου Μαραθωνίου Δρόμου και των Συλλόγων του Δήμου Μαραθώνος.
Την Πρωτομαγιά, οι κάτοικοι του Δήμου μας, θα βαδίσουν για την Ειρήνη, πατώντας στα ίχνη της Ιστορίας.
Σε μια διαδρομή, περίπου 6 χιλιομέτρων, από τον Τύμβο έως το Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου, όσοι συμμετέχουν θα ενώσουν τη φωνή τους για να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία και παντού στον κόσμο, ένα επίκαιρο αλλά και διαχρονικό αίτημα όλων. Ιδιαίτερα για τους Μικρασιάτες πρόσφυγες της περιοχής μας , που γνώρισαν την προσφυγιά και τον ξεριζωμό, η ανάγκη για την στήριξη και την ενίσχυση της ειρήνης είναι επιτακτική. Ένα εθνικό αίτημα του ελληνισμού που υπομένει, από το 1974, τη διχοτόμηση της Κύπρου, εξαιτίας της τουρκικής εισβολής.
Φέτος, η Παγκόσμια Ημέρα των εργατών, αλλά και των λουλουδιών της Άνοιξης, αποκτά μια ιδιαίτερη σημασία, αφού ταυτίζεται με την κοινή απαίτηση για ειρήνη και ευημερία. Άλλωστε ευημερία και καλύτερες συνθήκες δουλειάς διεκδικούσαν στο Σικάγο οι εργαζόμενοι, που εξεγέρθηκαν το 1886, για την καθιέρωση του 8ώρου εργασίας. Ο εορτασμός της Πρωτομαγιάς, σημαίνει, ακόμη, την αρχή του καλοκαιριού και τη νίκη της ομορφιάς της φύσης.
Ως μία τέτοια ημέρα ορόσημο, λοιπόν, επιλέχθηκε, η φετινή Πρωτομαγιά από το Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου και τους Συλλόγους του Δήμου Μαραθώνος, για ένα οδοιπορικό Ειρήνης, με στόχο να καθιερωθεί και να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο.
Η πορεία θα ξεκινήσει, την Κυριακή 1η Μαΐου, στις 9π.μ., από τον Τύμβο και θα καταλήξει, μέσω τοπικών οδών, στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου. Εκεί θα περιμένουν όσοι δεν ακολούθησαν την πορεία και όλοι μαζί θα γιορτάσουν την Ημέρα με το πλέξιμο των στεφανιών, υπό τους ήχους όμορφης μουσικής.
Να είμαστε όλοι εκεί στον Τύμβο την 1η Μαϊου στις 9 το πρωί.
ΒΑΔΙΖΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ…
Πληροφορίες:
Ειρήνη Σπανού Υπεύθυνη Μουσείου Μαραθωνίου Δρόμου
Τηλ.: …6977463266
mouseio@marathon.gr
Οι Σύλλογοι που συμμετέχουν:
Αγροτικός Σύλλογος Μαραθώνα
Αδελφότητα Ηπειρωτών “Η Αγία Ειρήνη”
Αθλητικός Σύλλογος “Φειδιππίδης”
Αθλητικός Σύλλογος Τελμησσός
ΑΠΣ Μιλτιάδης Μαραθώνος
Γεροτσακούλι Νέου Βουτζά
Ένωση Πυρόπληκτων Ανατολικής Αττικής
Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος «ΤΥΜΒΟΣ»
Εξωραϊστικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος “Μιλτιάδης” Κάτω Σούλι Μαραθώνα
Εξωραϊστικός κ Πολιτιστικός Σύλλογος « ΑΥΡΑ»
Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Άγιος Γεώργιος Συνοικισμός Κ. Σουλίου
Εξωραϊστικός Σύλλογος Νέου Βουτζά “Η Πρόοδος”
Επιμορφωτικός Σύλλογος Νέας Μάκρης
Ναυτικός αθλητικός όμιλος Ματιού ΝΑΟΜΑ
Οι Φίλοι του Αρχαιολογικού Μουσείου Μαραθώνα
Οικισμός Αμπελούπολης
Οικοδομικός Συνεταιρισμός Οικιστών Γεροτσακουλιού “Προβάλινθος”
Ομάδα Νέων Μάτι «Κοινωνική Κουζίνα»
Παναθηναϊκή Οργάνωση Γυναικών
Πολιτιστικές Απόπειρες
Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος Βαρνάβα
Πολιτιστικός Σύλλογος Μακρινών-Λιβισιανών
Σύλλογος “Θέμις” Οικισμού Δικαστών και Εισαγγελέων
Σύλλογος Άνω Σουλίου
Σύλλογος Γονέων 1ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Μάκρης
Σύλλογος Γονέων Δημοτικού Σχολείου Αγίας Μαρίνας
Σύλλογος Γονέων Δημοτικού Σχολείου Γραμματικού
Σύλλογος Γονέων Δημοτικού Σχολείου Κ. Σουλίου
Σύλλογος Γονέων Δημοτικού Σχολείου Μαραθώνα
Σύλλογος Γονέων Λυκείου Μαραθώνα
Σύλλογος Γονέων 1ου Νηπιαγωγείου Νέας Μάκρης
Σύλλογος Γυναικών Γραμματικού
Σύλλογος Γυναικών Μαραθώνα