Η ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 17/10 έως 21/10/2005
Προς την ΠΡΟΕΔΡΟ της Παναθηναϊκής κα ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑΚΗ ΝΤΑΪΦΑ ΑΓΓΕΛΑ
Το ταξίδι μας στις Βρυξέλλες ήταν καταρχήν μια δικιά σας επιτυχία και σας ευχαριστούμε πάρα πολύ. Εκτός από την γνώση που πήραμε είχαμε την ευκαιρία να βρεθούμε στην καρδιά της Ευρώπης εκεί που παίρνονται όλες οι σημαντικές αποφάσεις. Το Ξενοδοχείο μας βρισκόταν στο κέντρο της Πρωτεύουσας η θαυμάσια φιλοξενία του κου Χατζηδάκη και των ανθρώπων του γραφείου του της κας Μαυροφόρου, κας Μηλιώνη, και κας Ζαφειροπούλου ήταν άψογη.
Τα δύο εστιατόρια που μας περιποιήθηκαν CHEZ LEON και LE CRABE FANTOME δοκιμάσαμε στο μεν πρώτο την κουζίνα των Βρυξελλών και στο δεύτερο την γαλλική φινέτσα και την ζεστασιά ενός σπιτιού. Το σημαντικότερο από όλα ήταν ότι όλες οι Πρόεδροι της Παναθηναϊκής αντιπροσώπευσαν επάξια την Οργάνωση συζητώντας και ενημερώνοντας για γενικά θέματα τόσο τον ίδιο τον κο Χατζηδάκη όσο και τους συνεργάτες του.
Για μένα ήταν μια ευκαιρία να μιλήσω τις γλώσσες που γνωρίζω πολύ καλά και ιδιαίτερα τα Γαλλικά εφόσον η Γαλλία είναι η δεύτερη πατρίδα μου.
Από τις σημειώσεις μου σας αναφέρω ότι το κτίριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ήταν εντυπωσιακό και μοντέρνο εξωτερικά και λιτό εσωτερικά. Βγάλαμε αρκετές αναμνηστικές φωτογραφίες στην είσοδο μπροστά στις σημαίες των 25 ευρωπαϊκών χωρών. Στην αίθουσα ενημέρωσης μας μίλησαν εκτός από τον κο Χατζηδάκης Κων., ο κος Αντώνης Καιλής, ο κος Γιώργος Δημητρακόπουλος και ο κος Γιώργος. Παπαστάμκος. Η κα Κράτσα την οποία επιθυμούσα πολύ να ακούσω γιατί θα μας μιλούσε για την ισότητα δυστυχώς ήταν απασχολημένη και δεν την είδαμε.. Τα θέματα ήταν η ενιαία αφορά η ελεύθερη μετακίνηση προσώπων και αγαθών η κοινή περιβαλλοντική πολιτική , η κοινή εξωτερική πολιτική, η προσπαθεί αξιοποίησης ευκαιριών, τα Τουρκικά θέματα σε σχέση με την Ελλάδα, το πλέγμα των Τουρκικών σχέσεων, οι ενταξειακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία, και η πιθανή ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου που δεν θα είναι καθόλου καλή για την Ελλάδα.
Επίσης θα ήθελα να σας αναφέρω για τους δύο εκλεκτούς κυρίους που μας συνόδευσαν τον κο.Νίκο Φραντζεσκάκη, και τον κο Νικήτα Τσενέ οι οποίοι μας
πρόσεξαν και μας περιποιήθηκαν ιδιαιτέρως.
Σας ευχαριστώ πολύ για το ωραίο ταξίδι και για την προτίμηση σας στο πρόσωπο μου αντιπροσωπεύοντας εσάς και την Οργάνωση.
Με εκτίμηση
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΗΣ Ν.ΜΑΚΡΗΣ
Εμμ. Μομφερράτου Σόλ

