Με ιδιαίτερη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή παιδιών πραγματοποιήσαμε την κοινωνική-πολιτιστική δράση της Παναθηναϊκής Μαραθώνα, με επίκεντρο την ευαισθητοποίηση και την πρόληψη απέναντι στην παιδική κακοποίηση.
Στην εκδήλωσή μας παρευρέθηκε ο τ. Υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών και Βουλευτής Ανατ. Αττικής, κ. Βασίλης Οικονόμου, ο οποίος βρίσκεται διαχρονικά κοντά στις δράσεις μας, στηρίζοντας και αυτή τη φορά έμπρακτα την πρωτοβουλία με την προσφορά δωροεπιταγών στα παιδιά.
Ο Υφυπουργός Υγείας κ. Μάριος Θεμιστοκλέους, αν και δεν κατέστη δυνατόν να παρευρεθεί, εκπροσωπήθηκε από την κα Κοτσανίτου Σέττη και συνέβαλε με την προσφορά βιβλίων προς τα παιδιά.
Τον Δήμο Μαραθώνα εκπροσώπησε το μέλος της Επιτροπής Ισότητας, κ. Αριστείδης Ζωραΐτης.
Κεντρικό σημείο της δράσης αποτέλεσε η διαδραστική-βιωματική θεατρική παράσταση «Κρατάς Μυστικό», η οποία προσέγγισε με άμεσο και κατανοητό τρόπο το κρίσιμο ζήτημα της προστασίας των παιδιών, με έμφαση στην αυτογνωσία, την προσωπική ενδυνάμωση και τον αυτοπροσδιορισμό.
Στη δράση συμμετείχαν παιδιά από το Λύρειο Ίδρυμα, το Κέντρο Ειδικών Θεραπειών και Μάθησης «Μάθηση και Θάλπη», καθώς και από τα Κατηχητικά Ραφήνας και Μαραθώνα.
Ιδιαίτερα σημαντική υπήρξε η συμβολή της Δημάρχου Ραφήνας–Πικερμίου, κας Δήμητρας Τσεβά, η οποία παραχώρησε τον χώρο του Εντευκτηρίου Ραφήνας για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης και επιπροσθέτως μας πρότεινε τη συνεργασία του Δήμου Ραφήνας–Πικερμίου με την Παναθηναϊκή για τις μελλοντικές μας δράσεις και εκδηλώσεις.
Θερμές ευχαριστίες απευθύνουμε στην ΑΜΚΕ «Υποστηρίζω», καθώς και στο Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη της Παναθηναϊκής Μαραθώνα, για την άρτια οργάνωση και τη στήριξη της εκδήλωσης.
Η δράση ολοκληρώθηκε σε κλίμα χαράς και ενεργούς συμμετοχής, στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα πρόληψης, ευθύνης και κοινωνικής συνοχής.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Η Πρόεδρος: Εμμανουέλα Μομφεράτου-Σολ
Η Γενική Γραμματέας: Κωνσταντίνα Ρετσινά




